Karkkilakko, päivä 8

Joulunalusaika on varmaan surkein ajankohta aloittaa sokerista vieroittautuminen. Jokainen taso mihin voi laskea tavaraa on todennäköisimmin pinottu täyteen erilaisia makeisia. Jokainen postinkantaja mitä maamme päällään kantaa on lykännyt postiluukustani päivittäin vähintään puolen tusinaa mainoslehtistä, joissa lähikauppiaamme käyvät kilpailua suklaisilla sisäänheittotuotteilla. Jokainen näyteikkuna on sullottu täyteen kiiltopaperisia makuherkkuja somistusmielessä, kuuluivatpa ne sitten liikkeen ydintoimintaan tai ei. Kohti hammaslääkärien unelmayhteiskuntaa tiemme vie.

Tästä tulikin mieleeni, että viime viikolla olin myös pitkästä aikaa hammaslääkärissä. Tarkastuskäynnin tulos oli huono, mutta yllättävän hyvä. Jos tuloksen suhteuttaa normaali-ihmisen tai ihanteelliseen reikäkorttiin, en voisi olla tyytyväinen. Mutta kun ottaa huomioon aikaisemmat tuomioni, tulos on ihan jees. Petrattavaa löytyy tietenkin ja käynnistä sai mukavasti lisäpontta karkkilakon pitämiseen.

Noh, lauantaikin oli ja silloin sai luvan kanssa hieman napostella. Napostelu on tässä asiayhteydessä sama kuin 'Syö kunnes tulee paha olo'. Tehtävä suoritettu. Lauantain jälkeen ei ole sokerinnälkä vielä iskenyt, ihme ja kumma. Eikö tämä olekaan tämän vaikeampaa? Toki äkillisiä mielihaluja jouluostoksia tehdessä tulee, mutta nekin menevät ohi kassajonoja mittaillessa. Tyytyväisenä etenemiseen lopetan tällä kertaa tähän.

1 kommentti:

juha kirjoitti...

Hyvää työtä Antti. Ihan kateeksi käy. Itelläkin ollut tavoitteena on ollut tuo "karkkia kerran viikossa", mutta viimeksi se on onnistunut vuonna 2006. No, nyt on taas olympiavuosi alkamassa, joten eikös se ole tarpeeksi hyvä tekosyy?